05 heinäkuuta, 2016

Mariela Sarkima: Make Up Bible


Make Up Bible by Mariela Sarkima
My rating: 3 of 5 stars


Jonkin verran meikkausta harrastaneena lukaisin tämän läpi ihan mielenkiinnosta. Kirja sopinee paremmin meikkauksesta vähemmän tietäville, kokeneemmille ei varmaan paljon uutta tule vastaan.


Kirja on (vain) viitisen vuotta vanha (2011), joten muutamat puutteet ihmetyttävät. Meikkipohjaa tehtäessä neuvotaan levittämään meikkivoidetta myös silmäluomille (ja korviin!), enkä huomannut, että asiaan olisi palattu silmämeikin teon kohdalla. Näinhän kyllä neuvottiin joskus 1990-luvulla ja aikaisemminkin, ja tottahan se monelle sopii vieläkin, mutta näin tehtiin silloin siksi, ettei muita vaihtoehtoja ollut. Nykyisin moni enemmän meikkaava turvautuu silmämeikin pohjustajaan, sillä esimerkiksi itselläni tuo "meikkivoidepohjustus" ei toiminut silloin viime vuosituhannellakaan. Myöskin meikinpohjustusaine mainitaan vain pari kertaa ja tarkemmin vain juhlameikin kohdalla. Erilaisia pohjustajia ja niiden käyttötapoja kuitenkin oli olemassa jo 10 vuotta sitten. Tämä sotii vähän myös kirjan rakennetta vastaan, sillä kirjoittaja olettaa, että selvistä osioista huolimatta kirja on luettu kokonaan.

Toinen isompi puute on mineraalimeikin kohdalla, sillä sitä neuvotaan välillä levitettäväksi puuterisiveltimellä (toisaalla tosin mainitaan, että "napakalla") ja lisäksi se löytyi myös puutereiden kohdalta. Mineraalimeikkipohjista tietämätön ei todennäköisesti ymmärtäisi niiden käyttötapaa, eikä kirjassa edes mainita kabukisiveltimiä. Lisäksi mineraalipuuterin sanotaan sopivan ohueksi kesämeikkipohjaksi, jota se tosin voi myös olla, mutta ihan yhtä helposti se käy paksummaksi talvimeikiksi ja rasvoittuvallekin iholle.

Muutenkin jotkin ohjeet vaikuttavat vähän vanhentuneilta, eikä esimerkiksi uudempia tuotteita ole mainittu. (Paikoin tämä on ymmärrettävää, sillä kaikkien uutuuksien ei voi olettaa jäävän pysyvästi markkinoille, mutta silti asian olisi voinut jotenkin huomioida.) Ihmettelen tosin, että esimerkiksi luomivärin "foilaaminen" on neuvottu, mutta irtopuuterimaista poskipunaa ei ole mainittukaan. Samoin myös kasvojen muotoilu on minusta saanut turhan ison roolin ensimmäisenä neuvottavana asiana ennen pohjankaan tekemistä. Sitä kuitenkaan eivät enemmänkään meikkaavat aina tee, jos tekevät koskaan. Enemmän meikkaavat tietävät myös, että silmämeikkikynillä on eroa, eivätkä ns. kajaalit aina sovi silmien rajaukseen luomelle ja toisaalta moni silmämeikkikynä ei taas toimi silmän limakalvolla eli "vesirajalla". Näitä ei kuitenkaan ole mitenkään eroteltu, kuten ei myöskään ole mainittu geelirajausta.

Kokonaisuutena kirja oli siis ihan OK, mutta jotenkin epätasainen, enkä oikein tiedä, kenelle osaisin sitä suositella. Lisäksi jotkut meikkikuvat eivät minusta olleet aivan onnistuneita.
View all my reviews

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...